Obligatorisk alkoholtest eller alkometer i Frankrig

Alkotest - Godkendt i Frankrig

Ja, du læste rigtigt. Pr. 1juli 2012 bliver det lovpligtigt at have to engangs-alkoholtests i bilen.

Dette gælder ikke kun for alle franske biler, men også alle udenlandske biler, som skal ind i Frankrig.

Det betyder, at du som dansker skal have  to engangs-alkoholtestere i bilen, hvis du skal på ferie i Frankrig.

Har du ikke har to alkotestere i bilen, kan du risikere at få en bøde, hvis du bliver stoppet af politiet.

Der findes to typer af disse engangs-alkoholtestere, som er godkendt til brug i Frankrig. Den ene er producent i Sydafrikansk, og den anden er en Fransk producent.

Testdig ApS er den danske distributør og forhandler af den franske engangs-alkoholtest. Testen hedder kort og godt ”Alkotest” og kan erhverves på www.testdig.dk eller i den kommende tid hos dit lokale supermarked.

Hos www.testdig.dk er udsalgsprisen for en enkelt test 49 DKK.

Der florer allerede en masse rygter om det nye franske lov, men lad os her slå fast hvad denne nye lov betyder for dig som turist i Frankrig.

Her er hvad der er fakta og som gør sig gældende ved den nye lovgivning.

 1. Du skal have to engangsalkoholtests i bilen, når du skal på ferie i Frankrig. Korrekt
 2. Der findes to typer – i Danmark hedder den godkendte alkoholtest ”Alkotest” og kan kendes på den gule og sorte farve. Korrekt
 3. Prisen for en alkoholtest er 49 DKK. Korrekt
 4. Du kan få en bøde, hvis du ikke har to godkendte alkotests i bilen, når du krydser grænsen til Frankrig. Korrekt

Rent praktisk betyder den nye lovgivning ikke andet for dig, end at du skal anskaffe dig nogle alkoholtests og have dem liggende i dit handskerum. Gør du dette kan du trygt tage på ferie i Frankrig uden at have den mindste bekymring i forhold til den nye lovgivning.

Join the Conversation

7 Comments

 1. I følge vores oplysninger gælder det for alle køretøjer. Så busser og lastbiler skal også være udstyret med disse alkotest..

 2. Så vidt jeg kan læse af ovenstående, så kan man i stedet for engangstest købe et “rigtigt” alkometer. Hvilke af jeres produkter opfylder lovgivningskravene i Frankrig?

  1. Der er ikke så mange “rigtige” alkometre der har NF godkendelsen.
   Jeg formoder der findes nogle franske modeller, men der er ikke nogen hos hverken Testdig.dk eller Unimenco A/S, som bærer NF mærket. Jeg tror udelukkende det franske Politi er blevet instrueret i at se efter denne godkendelse, så jeg vil ikke løbe an på at købe et digitalt alkometer (til brug i Frankrig), med mindre der er en tydelig NF-mærkning på alkometeret.

 3. Man kan købe anerkendte tests i Frankrig – på tankstationer, supermarkeder og apoteker -prisen er på ca. 3- 5 Euro. Der vil være en “tolerance”-tid i starten indtil november – men som udgangspunkt er det bedst at anskaffe sig de lovbefalede tests.

 4. Har man overhovedet tænkt på, om Motorcyklister skal medbringe Alkometre / Alkotester ?. Jeg syntes det ville være mest naturligt, men det står ingen steder i lovgivningen

 5. Jeg vedhæfte link til fransk offentlig administration, hvor der står, at informationen vil blive ajourført per 1. juli: http://vosdroits.service-public.fr/particuliers/F2881.xhtml

  samt at fransk lov per 1. juli 2012 kræver, at alle føre af et motorkøretøj i Frankrig, (ikke motorcykler), obligatorisk skal kunne fremvise en funktionsdygtig alkoholtester(éthylotest). Bliver man stoppet og kontrolleret før den 1. november i år og har man ikke nogen alkoholtester i bilen, får man dog ikke nogen bøde.

  Efter den 1. november er bøden fastsat til 11 euro.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.