Stadig lovkrav med obligatoriske alkoholteste i Frankrig

Der florer mange rygter på nettet, om at det ikke længere er et lovkrav at medbringe en godkendt engangs-alkoholtest, når du skal på ferie i Frankrig.

Alkotjek
Alkotjek - NF godkendt

Det er ukorrekt at loven ikke længere eksisterer. Det er stadig et lovkrav at medbringe en godkendt alkoholtest – dvs. alkoholtesten har en tydelig mærkning med “NF”-logoet – , hvis du skal i bil til eller gennem Frankrig. Se billedet til højre.

Det der har forvirret mange inkl. franskmændene selv, er at regeringen nu for 3 gang har udskudt datoen, for hvornår der bliver uddelt bøder for ikke at leve op til lovgivningen.

For at sige det kort, så er det er lovkrav at have en godkendt alkoholtest med i Frankrig, men politiet uddeler ikke en bøde, hvis du ikke har en med. (Vi har dog hørt fra danskere, at de stadig har fået en bøde, selvom de ikke burde få det på nuværende tidspunkt.)

Derfor anbefaler vi at du tager en engangs-alkoholtest med på ferien, så du slipper for at skulle diskutere med det franske politi, hvis den situation skulle opstå.

Du kan købe de godkendte Alkotjek Online på Testdig.dk eller på dit lokale apotek.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.